Η Ρέιτσελ είναι το πρώτο μου παιδικό παραμύθι.

Γράφτηκε στην πρώτη καραντίνα κατά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και σε μια περίοδο που για κάποιον ανεξήγητο λόγο, αναζήτησα και εγώ ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το παιδί μέσα μου. Ίσως γιατί τα παιδιά έμειναν πιο ανθεκτικά σε όλη αυτή την κατάσταση; ίσως γιατί μόνο ο κόσμος της φαντασίας δεν είχε και δεν μπορούσε να επηρεαστεί από τον κορωνοϊό; κάτι πάντως συνέβη!

Η Ρέιτσελ λοιπόν είναι μια μικρή μάγισσα που αν και με ένα χτύπο των δαχτύλων της μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε την επιθυμία, παρόλα αυτά ανακαλύπτει συνεχώς ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και δεδομένο στη ζωή ακόμα και όταν έχει σύμμαχο την μαγεία!

Κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό σε αυτό το παραμύθι, είναι η δυνατότητα να το απολαύσουν όλοι οι μικροί αναγνώστες! Στην πρώτη σελίδα του παραμυθιού υπάρχουν δύο QR code που θα σας οδηγήσουν σε ένα βίντεο στη νοηματική γλώσσα αλλά και ένα ακουστικό αρχείο με φωνητική αφήγηση του παραμυθιού.

Προσωπικά η επιτυχία για εμένα, θα είναι αν μαμά και παιδί ή μπαμπάς και παιδί, δουν και ακούσουν το βίντεο και το ακουστικό αρχείο ασχέτως εάν το χρειάζονται, ώστε το παιδί να έρθει σε επαφή και με άλλους τρόπους επικοινωνίας αλλά και μεθόδους προσβασιμότητας.

Οι γενιές μας ευτυχώς είναι γενιές που διδάσκονται ακόμα πως να κάνουν μια κοινωνία συμπεριληπτική για όλους, όμως τα παιδιά μας μπορούν να μεγαλώσουν έτοιμα και με μυαλό ανοιχτό στο διαφορετικό! Αυτό θα φέρει την πραγματική αλλαγή!